apple touch icon

Állandó kiállításaink

 

Látványtár 

Hétfőtől csütörtökig: 08:00 - 16:00 óráig, pénteken: 08:00 - 14:00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon ZÁRVA! Kollégáink vezetésével tekinthető meg, az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel. Bejelentkezés:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Csoportok esetében kérjük, hogy a hétköznapi látogatást is jelezzék előre!

Látványtárunk különleges válogatása nem a megszokott módon mutatja be sokszínű gyűjteményeinket: új dimenziókat nyit, megismerésre sarkall, szórakoztat. Lehetőséget teremt az önálló felfedezésre, de közös élményekkel is gazdagodhatunk.

A látogatók képet kapnak a múzeumi gyűjtemény sokféleségéről, valamint az itt elhelyezett tárgyi, képeslap-, térkép- és éremanyag, illetve a Széchenyi-iratok gyűjteményének egy része is megismerhetővé válik. A digitális képeslapgyűjteményben nemcsak böngészni lehet, hanem a régi lapok felhasználásával üdvözletet is küldhetnek a múzeumból a látogatók, akik egy-egy jellegzetes, vízhez kötődő foglalkozás tárgyainak virtuális összegyűjtése során érdekes háttér-információkkal gazdagodhatnak. A gyűjtemény egyik különleges darabja, a Vörös László-féle, 1833-ban készült térkép. Digitális változatát használva, a legmodernebb informatikai, térképi módszerekkel egyszerre lehet kalandozni az egykori és a mai Budapesten.


A látogatók a valódi műtárgyraktárba is beléphetnek, a tömörraktári rendszer két polcán függőlegesen és vízszintesen csúsztatható monitorral szöveges és képi anyagok érhetők el, melyek a tárgy használatának, jellegzetességeinek megértését teszik könnyebbé.

További érdekességeket Horváth István muzeológus kollégánk írásában olvashatnak.